Ideeauto Sport Engineered 508

Peugeot avalikustab elektrilise ideeauto Sport Engineered 508

Peugeot avalikustab Genfi autonäitusel elektrifitseeritud ideeauto Peugeot Sport Engineered 508, mis on edasi arendatud 508 hübriidsedaanist, ent pakub seninägematut sõidukogemust koos vähese heitmekoguse ja sportliku disainiga.

Peugeot Baltic tegevjuhi Andrus Kuusi sõnul näitab värske ideeauto, et selle väljatöötamisel aluseks olnud uuel 508 mudelil on hea tulevikukindlus. “Mullu novembris Eestisse jõudnud uus 508 kuulutati Leedus 2019. Aasta Autoks ning lisaks pääses see finaali ka Euroopa Aasta Auto konkursil, kus võitja selgub juba märtsis,” rääkis Kuus. “Kui praegu on uus 508 saadaval kolme diisel- ja kahe bensiinimootoriga, siis juba 4. kvartalis jõuavad müügile laetava hübriidmootoriga kupee-sedaan 508, mille alusel ka Genfis esitlemisele tulev ideeauto välja arendati, kui ka universaalversioon 508 SW.”

Sportliku väljanägemisega Peugeot Sport Engineered 508 on sissejuhatuseks uue elektriautode valiku arendamisele, põhinedes kahe teedrajava elektrilise ideeauto loomise kogemusel. Nendeks on 2013. aastal kõige madalamat emissioonikogust maailmas ja GTi-tasemel jõudlust pakkunud 208 HYbrid FE ning 2015. aastal loodud 308 R HYbrid Concept, mis kiirendas 100 kilomeetrini tunnis 4 sekundiga. Uus Peugeot Sport Engineered 508 võimendab neid saavutusi, ent pakub lisaks viimaseid tehnoloogilisi uuendusi.

Peugeot insenerid on uues ideeautos ühendanud kolme mootori potentsiaali (PureTech 200, 110-hobujõuline elektrimootor esiosas ja 200-hobujõuline taga), kaks energiaallikat ning nelikveo, mis pakub silmapaistvat kiirendust pöördemomendiga 500 Nm. Tänu neile näitajatele on Peugeot Sport Engineered 508 ühes klassis 400-hobujõulise sisepõlemismootoriga sõidukitega. Uus ideeauto kiirendab 100 kilomeetrini tunnis 4,3 sekundiga ning arendab kiirust kuni 250 kilomeetrit tunnis, kuid õhku paisatav CO2 heitmekogus ulatub WLTP mõõtemetoodika kohaselt ainult 49 grammini kilomeetri kohta.

Ideeauto pakub kõiki laetava hübriidmootori eeliseid. 11,8 kilovatt-tunnise mahutavusega aku võimaldab WLTP mõõtmismetoodika järgi sõita täielikult elektriga kuni 50 kilomeetrit. Sport-režiimis saab tavapärast ja elektrilist energiaallikat koos kasutada kuni kiiruseni 190 kilomeetrit tunnis, mis tähendab ühtlasi muljetavaldavat kiirendust.

Ideeautole kohandatud uue põlvkonna juhikoht i-Cockpit® pakub intuitiivset sõidukogemust: kompaktne rool ning selle kohal asuv näidikupaneel võimaldab juhil hoida pilku koguaeg teel ja keskenduda täielikult juhtimisele. Sõiduki salongi iga detail on spetsiaalselt vormitud: katus, tuuleklaas, uksed ja tiivad. Ideeautol on 10-tolline HD puuteekraan ning 12,3-tolline näidikuteplokk.

Peugeot
Iga Peugeot sõiduk toob klientideni ergutava ja rahuldust pakkuva sõidukogemuse, silmapaistva disaini ning kompromissitu kvaliteedi. Ettevõttel on üle 10 000 müügisalongi rohkem kui 160 riigis üle maailma, mis müüsid eelmisel aastal enam kui 1,74 miljonit sõidukit. Baltimaades on Peugeot’l suurim automüügi- ja teenindusvõrk, kuhu kuulub 23 salongi ning teenindust kolmes riigis.