UUS PEUGEOT 408 VÕLUB JA ÜLLATAB

Dünaamiline ja uuenduslik laugpära

Kiskjaliku hoiakuga PEUGEOT 408 puhul on omavahel kokku seotud tipptasemel inseneritöö ja tehnoloogia, mis pakuvad maksimaalset sõidunaudingut, turvalisusust ja mugavust.

Mudeli esiosa ilmestab uuematele PEUGEOT’ mudelitele omane kõrgendatud tiibade vahel paiknev pikem kapott ning kompaktsed, kuid võimsad Matrix LED esituled. Uue 408 välimust iseloomustab mustade ja värvitud keredetailide nutikas kooslus, mille eesmärgiks on kerejoonte maitsekas viimistlus ja dünaamilisem tunnetus.

 Silmapaistev siluett on loodud erinevaid jõuajameid toetavale EMP2 (Efficient Modular Platform) platvormile. Uue mudeli  2,79- meetrine teljevahe tagab tagumisel istmel reisijatele tavapärasest oluliselt rohkem ruumi. Sõiduki pikkus on 4,69 meetrit, Laius 1,86 meetrit ning 1,48 m kõrgune voolujooneline siluett parandab aerodünaamilist efektiivsust.

Emotsioone tulvil sõiduelamus

Reisijateruumi seob kokku PEUGEOT i-Cockpit® juhikoht, mida on viimase kümne aasta jooksul pidevalt uuendatud ja kaasajastatud. Nii ka uue 408 puhul, kus i-Cockpit® üheskoos uue i-Connect® info- ja meelelahutussüsteemiga viib ergonoomika, kvaliteedi ja praktilisuse järgmisele tasemele.

Tänu uudsele arhitektuurilisele lähenemisele on uue PEUGEOT 408 puhul keskne 10-tolline puuteekraan liigutatud madalamale ja juhi käele lähemale. Keskekraani alla on paigutatud täielikult kohandatavad i-Toggles juhtnupud, mis pakuvad ülimalt esteetiliselt tehnoloogilist tipptaset. Puutetundlike i-Toggles juhtnuppude abil saab hallata kliimasüsteemi, telefonikontakte, raadiojaamu või avada rakendusi, mis on juhi eelistuste järgi konkreetsele nupule omistatud.

Uue 408 ergonoomiline soojendusega rool peidab endas kõiki juhtnuppe, mida on vaja multimeediasüsteemi või valitud juhiabisüsteemide haldamiseks. Rooli kohale, silmade kõrgusele, on paigutatud 10-tolline digitaalne näidikuteblokk, mis võimaldab juhil kõigega kursis olla ning silmad alati teel hoida.

Uue PEUGEOT 408 pardal viibijad saavad peegeldada nutitelefoni ekraanil nähtavat juhtmevabalt sõiduki keskekraanile, ühendada Bluetoothi kaudu sõidukiga samaaegselt kaks telefoni ja laadida seadmeid nelja USB-C pesa kaudu.

Tõhus efektiivsus

Uue 408 arendusprotsessi raames on inseneride ja disainerite eesmärgiks olnud saavutada maksimaalne efektiivsus ja tõhusus, vähendades energiakulu ning piirates heitgaasikoguseid. Seejuures on erilist tähelepanu pööratud aerodünaamikale ning kõiki keredetaile – põrkerauad, pakiruumi luuk, piilarid, peeglid, kerealused detailid – on optimeeritud tihedas koostöös disainerite ja aerodünaamikainseneride vahel, keda toetasid ka 9X8 Hypercari loomisega tegelenud spetsialistid

Efektiivsus laieneb ka mootorivalikule – valikus on 130 hobujõuline PureTech bensiinimootor, mis vastab uutele Euro 6.4 heitmenormidele ning180 hj või 225 hj pistikhübriidid. Lähitulevikus lisandub valikusse ka täiselektriline mudeliversioon.

Tänu vähendatud kaalule ja efektiivsetele mootoritele on uue mudeli keskmine kütusekulu märkimisväärselt madal.

Heaolu pardal

Juhtimise ja manööverdamise aitavad turvalisemaks ja sujuvamaks muuta viimase põlvkonna juhiabisüsteemid, mille teenistuses on sõidukile paigaldatud kuus kaamerat ja üheksa radarit. Mitmeid uue 408 juhiabisüsteeme võis seni leida peamiselt kallima segmendi sõidukitelt: adaptiivne püsikiirusehoidja Stop & Go funktsiooniga, automaatne hädapidurdussüsteem koos kokkupõrkehoiatuse ning jalakäijate ja ratturite tuvastamisega, liiklusmärkide tuvastamine ja kuvamine digitaalsel näidikupaneelil, Night Vision öövaatlusseade ja automaatsed kaugtuled.

Sõidunaudingut lisavad mugavad esiistmed, mis on pälvinud Saksamaa sõltumatu ergonoomika ja seljatervise ekspertide ühenduse AGR (Aktion für Gesunder Rücken) sertifikaadi, mis tunnustab nii istmete ergonoomikat kui ka reguleerimisvahemikku. Mugavus kandub edasi ka teise istmeritta, kus 2,79-meetrine teljevahe ja 188-millimeetrine põlveruum teeb uuest 408-st kõige ruumikama tagaistmega PEUGEOT’ mudeli.

Ruumipuudust ei leia ka pagasiruumist, kus tagumiste istmete seljatugede allaklappimisel suureneb mahutavus 536 liitrilt 1611 liitrini ning sõidukisse saab laadida kuni 1,89 meetri pikkuseid esemeid.

PEUGEOT 408 on varustatud AQS-iga (Air Quality System), mis jälgib pidevalt sõitjateruumi sisse tuleva õhu kvaliteeti ja suudab vajadusel automaatselt aktiveerida ringõhu funktsiooni. Alates GT varustustasemest lisandub AQS-i Clean Cabin õhupuhastussüsteem, mis filtreerib salongiõhust välja ebasoovitavad gaasid ja osakesed.

ARKAMYS digitaalse helitöötlussüsteemiga varustatud FOCAL® Premium Hi-Fi helisüsteem hõlmab endas kümmet patenteeritud tehnoloogiaga kõlarit, mis on ühendatud uue 12-kanalilise 690 W võimendiga.

Uus PEUGEOT 408 on saadaval kuues värvitoonis: signatuurvärv Obsession Blue, Titanium Grey, Artense Grey, Elixir Red, Pearl White ja Black Perla Nera.

“Oma ainulaadse välimuse, uuendusliku silueti ja vastupandamatu elegantsiga on uus 408 PEUGEOT´brändi filosoofia ja leidlikkuse täiuslik väljendus,” ütleb PEUGEOT kaubamärgi tegevjuht Linda Jackson. “Iga nurga alt üllatav PEUGEOT 408 loodud kirglikele autode ja elu austajatele, kes soovivad eristuda ning nautida nii kõrgetasemelist digitehnoloogiat kui ka ülimat sõidunaudingut”.