Telia vahetab oma autopargi elektriautode vastu

Telia sai sel esmaspäeval, 21. septembril, kätte viimased tellitud Hyundai KONA elektriautod. Telia vahetab oma autopargi välja elektriautode vastu, et toetada ettevõtte eesmärki saada 2030. aastaks täielikult süsinikneutraalseks.

Telia on võtnud endale ambitsioonika eesmärgi – ettevõte soovib jõuda 2030. aastaks punkti, kus õhku paisatava CO2-e kogus on null, mida toetab ka praeguse autopargi väljavahetamine. Telia autopargis on nüüd 15 Hyundai KONA elektriautot, mis hakkavad paiknema Telia Mustamäe peakontori juures. Elektriautod on mõeldud eeskätt töösõitudeks, kuid ettevõtte töötajatel on võimalus neid ka erakasutusse rentida.

Aasta alguses korraldas Telia oma töötajatele infopäeva, kus räägiti täpsemalt ettevõtte tulevikuplaanidest. Hyundai ja Topauto tõid omalt poolt kohale saadaolevad elektriautod, et kõik saaksid neid proovida. Elektriautoga sõitmine ei ole ainult roheline mõtteviis ja maailma päästmine, vaid see on vaikne, lihtne ja innovaatiline liikumisviis.

Kevadel tehti töötajate seas uuring, millest selgus, et igapäevaselt läbivad inimesed kodust tööle ja tagasi liikumisel ligi 45 000 kilomeetrit. See tähendab, et nädalaga sõidavad Telia töötajad 5,6 ringi ümber maailma! Telia autopargi väljavahetamise eesmärgiks on nii keskkonna-jalajälje vähendamine kui ka töötajate ning klientide teadlikkuse kasvatamine elektriautode kasutamise osas. Telia haldusjuht Mari-Liis Vihul  ütles, et ta usub, ettevõtted peaksid just selliseid samme astuma, hoidmaks meie ühist keskkonda.

„Esimeste elektriautode soetamise eesmärgiks on anda oma töötajatele elektriautode kasutamisel kogemus, julgustades neid seega tegema hiljem samas suunas otsuseid ka oma isiklike sõidukite soetamisel,“ kirjutas Telia elektriautode ostu taotluses Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK).

Uuringutes on välja toodud, et elektriautod on nagu 20 aastat tagasi sülearvutid, kui kasutajad ei teadnud, mida ja kuidas valikuprotsessis peaks arvesse võtma. Seetõttu on Hyundai valmis äriklientidele tegema spetsiaalseid elektriauto info- ja proovisõidu päevi, et teemat lähemalt tutvustada.

Juba oktoobri keskel avab KIK uue taotlusvooru kuni 50 000 eurot maksvate täiselektriliste sõidukite 5000 € suuruse ostutoetuse saamiseks ning selle alla kuuluvad nii Hyundai KONA kui ka IONIQ.

Lisainfo saamiseks võta meiega ühendust.

Küsi pakkumist

*Allikad: Telia, ituudised.ee, Facebooki kasutajate kogutud andmed detsember 2019 kuni jaanuar 2020. Fotod: Topauto ja Hyundai Motor Baltic.