Neljas etapp Rally Estonia 2020

Ralli MM-sari jätkub pärast pikka pausi Rally Estoniaga, 4.-6. septembrini peetakse Eestis esmakordselt autoralli maailmameistrivõistluste etapp, millest võtavad osa 60 ekipaaži. Rally Estonia karmide piirangute puhul loodetakse fännide mõistlikkusele.

Reede õhtul Raadi lennuväljal startiva Eesti esimese MM-ralli korraldust raskendav koroonaviiruse levik. Sellega seoses tuleb arvestada piirangute ja reeglitega, kuid nende täitmisel on lisaks kontrollimisega tegelevatele jõustruktuuridele, suur roll ka rallifännidel endil, sellega soses on maskide kandmine Rally Estonia pealtvaatajatele kohustuslik kogu ralli vältel kõikides pealtvaatamisalades.

Rally Estonia võitsid Ott Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai i20 WRC), teiseks tulid Craig Breen – Paul Nagle ning kolmandad olid Sébastien Ogier – Julien Ingrassia.

Punktikatse võitsid soomlane Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, teise koha said Elfyn Evans – Scott Martin, Ott Tänak – Martin Järveoja olid kolmandad, Sébastien Ogier – Julien Ingrassia lõpetasid neljandana ning Craig Breen – Paul Nagle viiendana.

Ralli lõpptulemus

Punktiseis peale 4. etappi
1. Ogier Sébastien 79
2. Evans Elfyn 70
3. Tänak Ott 66
4. Rovanperä Kalle 55
5. Neuville Thierry 42
6. Suninen Teemu 34
7. Lappi Esapekka 30
8. Breen Craig 25
9. Loeb Sébastien 8
9. Katsuta Takamoto 8

Meeskondlik punktiseis peale 4. etappi
1. Toyota Gazoo Racing WRT 137
2. Hyundai Shell Mobis WRT 132
3. M-Sport Ford WRT 83

Tulemused pärast 11. kiiruskatset

Tänak ja Järveoja on Rally Estonia liidrid, edestades Craig Breeni ja Paul Nagle’it 11,7 sekundiga. Pühapäeval on kavas kuus kiiruskatset ning iirlastel on puhta sõiduga vahet keeruline tagasi teha. Tänak tunnistas pärast esimest täispikka võistluspäeva, et olud on olnud väga keerulised, kuid sõnas et kõik ei läinud plaanipäraselt.

Tulemused pärast 6. kiiruskatset

Tulemused pärast 1. kiiruskatset (1,28 km)

Testikatse tulemused

Parimat aega näitasid Tänak – Järveoja, Suninen lõhkus auto, kui neljandal läbimisel kihutas teelt välja!