PEUGEOT 9X8 VALITI SELLE AASTA KÕIGE KAUNIMAKS HÜPERAUTOKS

Peugeot 9X8 võitis 37. rahvusvahelisel autofestivalil aasta kõige kaunima hüperauto tiitli. Möödunud aasta juulis avalikkusele esitletud radikaalne ja unikaalne hüperauto pidi tiitli pälvimiseks enda poolele meelitama nii festivali žürii kui ka disainientusiastid.

Igal aastal pälvivad Grands Prix du Festival Automobile Internationalil auhindu kõige enam silmailu pakkuvad autod, mida möödunud aasta jooksul autonduse valdkonnas tutvustatud on. Tiitleid jagab välja auto-, moe-, kultuuri, disaini- ja meediaekspertidest koosnev žürii, mida juhib tunnustatud arhitekt Jean-Michel Wilmotte.

Brändi nägu

Uue põlvkonna võidusõiduauto Peugeot 9X8 teeb oma võistlusdebüüdi tänavuse FIA kestvussõidu sarja (WEC) raames. See mudel ühendab endas kõik brändile omased tänapäevased disainijooned: kiskjalik hoiak, sportlike elementidega kerejooned, selge kujuga voolujooneliselt kulgevad küljed ja kolme lõviküünist meenutav valgussignatuur.

 Peugeot 9X8 on hüperautode maailmas juba praeguseks tõusnud ikooni staatusesse, kehastades endas disaini- ja tehnoloogiaalast revolutsiooni ning ülimat esteetika tipptaset.

Peugeot’ disainivilumust kinnitavas 9X8 interjööris on kasutatud brändile omast i-Cockpiti juhikoha kontseptsiooni, mille eesmärk on olla juhi jaoks maksimaalselt ergonoomiline ja intuitiivne. Sarnaselt seeriatootmises olevatele sõidukitele on ka selle mudeli juures nii sise- kui ka keredisainile lähenetud ülima hoole ja täpsusega.

“Ma olen selle auhinna võitmise üle väga uhke. See on tunnustus üheskoos töötanud Peugeot’ disaini- ja spordimeeskondade saavutusele,” ütles Peugeot’ disainidirektor Matthias Hossann. “Koostöö Peugeot’ spordimeeskonnaga on olnud märkimisväärne, seda nii tehnilisest kui ka inimlikust aspektist.”

Kauni loomingu tähistamine

Kultusstaatusesse tõusnud rahvusvaheline Grands Prix du Festival Automobile International autofestival on tuntud selle poolest, et just seal valitakse igal aastal välja erinevate kategooriate kõige kaunimad sõidukid. Kõige ilusama seeriatootmises oleva mudeli tiitli pälvis sel aastal Peugeot’ sõsarfirma DS teise põlvkonna DS 4.

Üritusel tõstetakse esile ka kõige säravamad kontseptmudelid, mis lummavad oma silmapaistva disaini ja tipptasemel tehnoloogiliste lahendustega. Žürii liikmed loovad aeg-ajalt ka uusi võistluskategooriaid ning tunnustavad peale disaini ka kõike muud, mida automaailmas kohata võib.

Sel aastal tunnustati näiteks kõige kaunimaid autoreklaame ja kõige silmapaistvamaid autoesitlusi. Niisamuti said oma tähetunni autodest pajatavate raamatute ja filmide loojad, fotograafid, kõige loovamad tootjad ning kõige kaunimalt disainitud motospordiga seotud rajatiste arhitektid.