Hyundai Kona tootepere laieneb uue hübriidmudeliga

  • Uus Kona Hybrid laiendab populaarse auhinnatud Kona mudelivalikut, et pakkuda Hyundai klientidele veelgi rohkem versioone.
  • Hyundai vastab Euroopa klientide nõudmistele, pakkudes uut ökonoomset linnamaasturit.

Hyundai laiendab oma populaarset ja auhinnatud Kona tooteperet uue hübriidmudeliga. See uusim  trendikas linnamaastur vastab oma säästliku hübriidjõuseadmega Euroopa klientide nõudmistele. Peale julge disaini sisaldab uus sõiduk ka uusimaid Hyundai SmartSense’i ohutus- ja juhiabisüsteeme ning ka uut, kohandatavat ja suuremat teabe- ja meelelahutusekraani.

Kona, mis sai oma nime Hawaiilt, toodi turule 2017. aastal. Eelmisel aastal lisandus sisepõlemismootoriga Konale täiselektriline Kona Electric. Ülemaailmne nõudlus soodsa elektriauto Kona Electricule on olnud muljetavaldav tänu sõiduki võimsale elektrimootorile ja ülipikale sõiduulatusele. Ostjate huvi on oluliselt ületanud isegi julgeimad prognoosid.  Euroopas on müüdud kokku peaaegu 120 000 mudelit.

„Hyundai pakub oma klientidele laias valikus jõuallikaid erinevateks vajadusteks. Kona Hybrid ühendab linnamaasturi ja ökoauto, mis pakub Euroopa klientidele taas uut ja huvitavat võimalust,“ ütles Hyundai Motor Europe’i toote- ja turundusjuht Andreas-Christoph Hofmann.

Uue Kona Hybridi jõuallikas on juba tuttav IONIQ Hybridilt: neljasilindriline 1,6-liitrine otsesissepritsega Kappa GDI koos elektrimootori ja topeltsiduriga automaatkäigukastiga.  Selle uue mootori maksimaalne kombineeritud võimsus on 141 hj ja pöördemoment 265 N*m. Säästliku sisepõlemismootori võimsus on 105 hj ja pöördemoment 147 N*m. Sõiduki püsimagnetitega elektrimootori võimsus on 43,5 hj (32 kW) ja maksimaalne pöördemoment 170 N*m. Kompaktne liitiumioon-polümeeraku on tänu neljakihilisele struktuurile nii võimas kui ka ohutu. Selle mahtuvus on 1,56 kWh. Suurepärased laadimis- ja tühjenemiskarakteristikud suurendavad kõrgepingeaku väljundit ja energia regenereerimist.

Lisavarustusse kuuluval navisüsteemil on klassi suurim 10,25-tolline värviline puutetundlik ekraan. Navil on viis aastat tasuta LIVE-teenuseid, mis sisaldavad teavet ilma, liikluse, liikluskaamerate ja huvipunktide kohta. Uue funktsioonina on ekraan jagatud kolmeks osaks, millel kuvatavat saab muuta. Samuti on võimalik Qi standardiga ühilduvaid mobiiltelefone juhtmevabalt laadida. Bluetooth võimaldab süsteemiga ühendada kaks allikat, näiteks telefoni vabakäesüsteemi kasutamiseks ja tahvelarvuti heliseadmena.

Uue Kona Hybridi valged detailid tõstavad selle seeria teiste mudelite seas esile. Standardmudelitel on musta värvi kootud kangast valgete õmblustega istmed, valida saab ka valge äärisega mustast riidest või nahast istmed või valgete õmblustega mustast nahast istmed. Kliendid saavad valida ka kolme muu Konalt tuntud väljendusrikka värvipaketi hulgast: Orange, Lime ja Red.  Kõigi salongi värvivalikutega kaasneb must lagi. Kliendid saavad valida 26 kerevärvi vahel.

Usaldusväärne ohutus

Nii nagu teised Kona mudelid on ka uus Kona Hybrid varustatud tipptasemel Hyundai SmartSense’i tehnoloogiapaketiga. Standardmudelid on varustatud sõiduraja jälgimise abisüsteemi (LFA), juhi tähelepanu hoiatuse (DAW) ja kiirushoidikuga ning peale selle on saadaval Kona tooteperes uus seade – elektrooniline seisupidur (EPB). Kona Hybridi varustuspakett Style pakub standardvarustuses parimaid turvafunktsioone, sealhulgas esikokkupõrke hoiatussüsteemi ning kokkupõrke vältimise abi koos jalakäijate ja jalgratturite tuvastamisega. Style mudelil kuulub juba põhivarustusse kohanduv kiirushoidik (SCC) koos funktsiooniga Stop & Go. Bi-LED-kaugtuledega KONA-l on ka kaugtulede automaatvaheti põhivarustuses. Lisavarustusse kuuluvad pimenurga jälgija, tagant ristsuunas läheneva sõiduki hoiatus ning täiustatud sõidurajal püsimise abisüsteem.

ECO DAS – säästlik juhiabisüsteem

Säästlik juhiabisüsteem (ECO DAS) analüüsib teepinna ja marsruudi andmeid, et aidata saavutada optimaalset kütusekulu. Kui sihtkoht on navigatsioonisüsteemi sisestatud, esitab see teavet liiklusummikute või muude takistuste kohta marsruudil ja julgustab kasutama regeneratiivset pidurdamist, mis vähendab kütusekulu. Süsteem tuvastab ka tee reljeefi ning on valmis kallakuteks ja allamäge sõiduks. Allamäge sõitmisel laeb see enne kallakuid akusid, maksimeerides nii mäest alla sõites regeneratiivset pidurdamist. Süsteemi saab aktiveerida kiirustel 40–160 km/h sõidurežiimis Eco.

Uue Kona Hybridi hind algab 24 990 eurost (1,6 Hybrid 141 hj 6DCT Comfort). Uus sõiduk on saadaval Eestis alates 2019. aasta sügisest.